Een paar jaar geleden stootten Frank en Nick op hun droomnest. Een karakteristiek jaren 40-appartement op loopafstand van het Antwerpse stadspark. Vol enthousiasme gingen ze aan het renoveren, schilderen en decoreren. Het resultaat: een eigentijds bohémieninterieur met een eclectische mix van meubelen en souvenirs. Diepgroen en zwart, in combinatie met warme goudaccenten, creëren een totaalgevoel van rust.

Hall met authentieke elementen

Kom binnen en alle stress glijdt van je af. De muur in Gecko Green, een trendkleur van Levis Ambiance, doet denken aan het Amazonewoud. De binnendeuren met gehamerd glas herinneren aan de tijd van toen. Ook het eikenhouten parket met visgraatmotief is prachtig bewaard. Een uitnodiging om op kousenvoeten te genieten van de huiselijke sfeer.

Living: jaren 40 voor bohémiens

Omdat in de living maar weinig zonlicht binnenvalt, zijn alle muren wit geschilderd. Maar dan wel een bijzonder warm wit uit “le Coucher de Soleil” van Levis Atelier. In de kussens en stoffen zie je rustgevende groentinten. “Van alle metalen heeft goud de warmste uitstraling”, meent Frank. Vandaar de subtiele goudaccenten van de salontafel en de lampen. Dankzij het hoge plafond komt de opvallende designluchter volledig tot recht. De antieke-stoelen-with-a-twist stammen uit de concept store van Monique Stam. Een op groot formaat opgeblazen kunstfoto maakt het geheel af.

Slaapkamer: variaties op zwart

In de sfeervolle slaapkamer drijf je direct weg naar dromenland. Wanden en plafond zijn geverfd in Levis Ambiance Muur Extra Mat zwart. De kleerkast heeft Frank zelf ontworpen. Het donkere decor wordt afgerond met een gouden sierlamp, klassieke filmposters en behang met een tropische print.

Levis Atelier als ‘verfcoach’

“Alles hebben we zélf geschilderd”, zegt Frank trots. “Maar we hebben wel enorm veel gehad aan het advies en de tips van het Levis Atelier bij ons in de buurt.”

“In het begin hebben we een afspraak gemaakt met de kleurconsulente van Levis Atelier. We toonden haar foto’s van de werf en surften samen naar Pinterest om onze favoriete stijl te schetsen. Zij voelde onze smaak perfect aan en stelde al vrij snel de kleuren voor die je nu in ons interieur ziet. Bovendien gaf ze ons méér dan alleen kleuradvies. Ze hielp ons ook bij de keuze van de verfproducten, borstels en rollen. En ze gaf gedetailleerde gebruiksaanwijzingen mee zodat we de klus perfect konden uitvoeren.”

Gezien op tv

“Herken je ons interieur niet van ergens?”, lacht Nick. En inderdaad: is dit niet het appartement van Alex en Elias uit Dertigers? “Jawel, Warner Bros heeft een aantal scènes van die serie voor Één hier opgenomen. Met succes, want voor het tweede seizoen zijn er opnieuw zo’n tien opnamedagen gepland.”