Opvallend oranje in de living? Een subtiel spel van blauwe tinten in de slaapkamer? In hun Brusselse appartement gingen Stéphanie en Jérôme voluit voor avontuurlijke kleuren. En daar hebben ze nog geen moment spijt van gehad. “We zijn echt blij dat we deze kleuren hebben aangedurfd. Want dit interieur tovert elke dag opnieuw een glimlach op ons gezicht.”

Jeugdige vibe

In de leefkamer trekken de oranje muren alle aandacht. Overdag hangt er een jonge, energieke vibe. Maar ’s avonds, als de staande lamp wordt aangeknipt, verandert de ruimte van karakter. Dan straalt de combinatie van oranje en beige (ATL soleil A2 en ATL matin D2) niets dan warmte en gezelligheid uit. Natuurlijk is er ook het authentieke parket dat voor instant sfeer zorgt. De andere kleuren in het interieur zijn bewust sober gehouden. Dat zie je aan de witte fauteuils, de houten kasten en de zwarte panelen met Boeddhamotief.

ATL Soleil A2

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

ATL Matin D2

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

Blauwe harmonie

De kleuren van de slaapkamer zijn zorgvuldig gekozen om een gevoel van harmonie op te roepen. Een combinatie van donker- en hemelsblauw (ATL ombre A8 en ATL ombre D7), afgewisseld met zandkleurige stroken (ATL matin D3). Misschien doen die tinten je dromen van zee, lucht en strand? In elk geval, zelfs met je ogen open kom je hier meteen tot rust. Het originele visgraatparket bindt de ruimte mooi samen, terwijl het meubilair back to basic is.

ATL Ombre A8

Levis Atelier

Muur Binnen

ATL Ombre D7

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

ATL Matin D3

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

Persoonlijke verfcoach

Toen Stéphanie en Jérôme dit appartement kochten, waren alle muren bruin geverfd. De sfeer was somber en bestoft, precies het tegendeel van wat zij voor ogen hadden. “De jaarlijkse trendpaletten van Levis hebben ons echt geïnspireerd om met kleur te spelen. Net als de foto’s op hun Facebook en Instagram pagina’s.”

Na wat brainstormen heen en weer, gingen ze langs in een Levis Atelier winkel. “Met de Levis Atelier expert klikte het meteen. Als een persoonlijke verfcoach begeleidde hij ons om uit een groot aantal kleuren een weloverwogen keuze te maken. We kregen ook stalen mee zodat we verschillende tinten in ons appartement konden checken.”

Helpende handen

“We schilderden alles zelf, waarbij we gelukkig ook konden rekenen op wat hulp van de familie. Voor de muren gebruikten we Levis Atelier Muur Mat Superior en voor de binnendeuren Levis Atelier Lak Binnen Satin. Echt een droom om mee te werken: deze producten zijn super makkelijk aan te brengen en geven geen hinderlijke geur.”

“Op het resultaat zijn we best wel een beetje trots”, besluiten de kleurenavonturiers. “Na een lange werkdag of een uitstapje is het in dit appartement altijd prettig thuiskomen.”

©Laurent Brandajs/ik ga Bouwen