Het is de droom van elke hobbykok: een keuken die tegelijk praktisch en gezellig ingericht is. Boordevol licht, met zicht op de tuin, en ruim genoeg voor een gezin met twee jonge kindjes. Hier maken Laura en haar man de lekkerste recepten uit Azië en Italië klaar. Om hun keuken een extra warme toets te geven, kozen ze een kruidig geel uit de Levis Atelier ‘le Coucher de Soleil’ collectie.

Deze duurzame woning in houtskeletbouw staat in Sint-Agatha-Rode, in het hart van de glooiende Druivenstreek. Om optimaal gebruik te maken van het hellende perceel zijn de ruimtes verdeeld over drie niveaus. Onderaan ligt de keuken met tuinzicht, daarboven vind je de living die uitkijkt op de straat. Nog een trapje hoger bevinden zich de slaap- en badkamers.

Samen schilderen 

“Mijn man en ik hebben alles zelf geschilderd”, vertelt Laura. “Een voordeel van houtskeletbouw is dat de binnenafwerking heel snel vooruit gaat. De woning wordt droog opgeleverd en je kan direct op de gyprocwanden beginnen schilderen. We rolden eerst een laagje Levis Atelier Muur Primer uit en gingen dan verder met Levis Atelier Muur Velours. Echt supermakkelijke producten om mee te werken!”

“Vroeger ging ik helemaal mee in de supermattrend. Maar nu ben ik blij dat ik voor de veloursversie heb gekozen. Deze verf geeft de wanden een zachte, fluwelige glans waardoor de woning nóg knusser oogt. Bovendien is alles afwasbaar en dat is geen overbodige luxe als je een baby en een zoontje van 3 jaar oud hebt.”

Thiry Paints: professioneel kleuradvies

“Voor het kleuradvies gingen we langs bij Thiry Paints in Vilvoorde. Echte professionals die ons een totaaladvies gaven voor de verfkleuren, het behang en de raambekleding. Zo is ons interieur uitgegroeid tot een harmonieus geheel, waarin alle kleuren op elkaar zijn afgestemd.”

Een geel vol warmte en smaak

Geel maakt je wakker, zet aan tot actie en levenslust. Een kleur die prima tot zijn recht komt in de keuken. Laura: “We kozen bewust voor dit warme geel als tegengif voor het koude licht dat in de ruimte binnenvalt. Want onze keuken is nu eenmaal op het noorden gericht. We merken dat vrienden die op bezoek komen heel graag in onze keuken blijven plakken, dus we zijn er duidelijk in geslaagd om een gezellig kader te scheppen.”

Het warme geel keert op verschillende plaatsen terug: in het toilet, aan de vestiaire en zelfs (voor wie goed kijkt) in het behangpapier van de living. Als een overkoepelend kleurenthema dat het hele interieur samenbindt.

De keukentafel en kruidenschapjes zijn gemaakt uit rubberwood: het hout van snelgroeiende Aziatische rubberbomen. Ook de trappen zijn uitgevoerd in deze sterke en ecologische houtsoort.