Muurverf en lak bestaan in verschillende glansgraden. Velours, Satin, Mat, Mat Superior, … Wat is het verschil tussen deze glansgraden en wanneer gebruik je best welke glansgraad? In jouw dichtstbijzijnde Levis Atelier kan je de verschillende glansgraden bekijken en leggen we het verschil uit.

Glansgraad tips voor muurverf

De binnenmuurverf van Levis Atelier bestaat in de glansgraden Satin, Velours of Mat Superior. Levis Atelier Mat Superior is zoals de naam het zegt zéér mat.  Levis Atelier Velours is fluweelmat en zit qua glansgraad tussen mat en satin. Levis Atelier Satin is gesatineerd, de verf heeft een zijdeglans.

  • In de woonkamer of op het plafond kies je best voor een zeer matte verf, zoals Levis Atelier Muur Mat Superior. Matte verf absorbeert namelijk het licht, waardoor oneffenheden in de ondergrond minder zichtbaar of minder geaccentueerd worden. Het aspect is dan ook zacht en effen.
  • Levis Atelier Velours is geschikt om in vochtige ruimtes zoals een badkamer te gebruiken.
  • In een ruimte die vaak gebruikt wordt, zoals een keuken, gang of kinderkamer kan een verf met zijdeglans wonderen doen. Verf met zijdeglans is namelijk gemakkelijker te onderhouden en veel minder gevoelig voor opglanzen. Opgepast, hier moet de ondergrond wel in perfecte staat zijn, omdat oneffenheden geaccentueerd zullen worden door die hogere glansgraad.

Glansgraad tips voor lak

Voor de binnenlak van Levis Atelier kan je kiezen tussen Mat en Satin. Mat is mat en Satin betekent hier eveneens dat de lak een zijdeglans heeft.  De buitenlak van Levis Atelier bestaan alleen in Satin. Voor buiten is een lak met hogere glansgraad steeds aan te raden voor de buitenduurzaamheid.

Zin iets speciaals? Je kan ook kiezen voor kalkmatte binnenmuurverf met krijt-effect of kalkmatte gevelverf met kalei-effect. Ontdek er alles over in de Levis Atelier winkel.

Twijfels over de glansgraad? Elke Levis Atelier winkel beschikt over grote panelen om de glansgraad te bekijken en te vergelijken.