Grijs in het interieur is absoluut niet saai, zeker niet met alle mooie variaties van deze kleur. Hoe kies je nu het grijs dat perfect bij je kamer past en de sfeer creëert die voor je ogen hebt? Kies voor warm grijs of koel grijs, afhankelijk van je ruimte. In een Levis atelier helpen kleurexperts je kiezen voor de perfecte tint grijs.

Koel grijs

Koel grijs bevat een hint van groen, blauw of paars. Koel grijs is perfect voor een kamer die op het zuiden uitkijkt en voor kamers met heel veel natuurlijk licht. De kleur zorgt voor een moderne look en maakt kleinere ruimtes groter.

Populaire Levis Atelier tinten koel grijs zijn:

ATL Matin E5

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

ATL Matin E6

Levis Atelier

Muur Binnen Satin

ATL Matin E8

Levis Atelier

Muur Binnen Velours

Combineer koel grijs met wit of licht grijs voor plinten en deuren of schilder de muren en het houtwerk in dezelfde tint grijs voor een moderne uitstraling. Om een kamer karakter te geven kan je grijs ook combineren met een accentkleur. Koel grijs is mooi met een warm accent.

Warm grijs

Warm grijs bevat een hint van geel, oranje of rood. Warm grijs werkt het best in kamers die op het noorden uitkijken, in grote open ruimtes en in kamers die je vooral ’s nachts gebruikt. Ze creëren een gezellige atmosfeer en combineren goed met hout en natuurlijk leer.

Onze 3 populairste Levis Atelier kleuren warm grijs zijn:

ATL Matin D3

Levis Atelier

Muur Binnen Satin

ATL Matin E1

Levis Atelier

Muur Binnen Velours

ATL Matin E2

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

Combineer warm grijs met warm wit voor plinten en deuren of schilder de muren en het houtwerk in dezelfde tint grijs voor een moderne uitstraling. Warm grijs kan je ook combineren met een koele accentkleur.
Bekijk alle kleuren van ‘la Brume du Matin’, een het Levis Atelier kleurenpalet van 40 grijze en beige tinten.

Puur grijs

We denken dat alle soorten grijs hetzelfde zijn, maar dat zijn ze helemaal niet. De meeste grijzen bevatten ook een beetje kleur waardoor ze allemaal een verschillende persoonlijkheid hebben. Puur grijs daarentegen is een mix van zwart en wit, zonder extra kleur erbij.

Grijs is een teamspeler 

Grijs is prachtig op zichzelf, maar combineert ook goed met elke andere kleur omdat het de ultieme neutrale kleur is. Als je grijs mooi vindt, maar het niet op elke muur wil kan je het zeer gemakkelijk combineren met trendkleuren.

Denk aan het Palette du Maître, een kleurenpalet opgebouwd rond de Kleur van het Jaar 2019.