Hoe kies je het juiste wit, dat perfect bij je ruimte past en je interieurdroom doet uitkomen?

Wit of wit: hoe kiezen?

Wit bestaat in alle mogelijke nuances, van puur wit naar gebroken wit, grijzig wit, geelachtig wit, rozig wit, enzovoort. Als ongelooflijk veelzijdige kleur bestaat wit uit een groot aantal variaties. Er is voor elk wat wils, waardoor iedereen volgens eigen smaak zijn interieur kan inrichten.

Wit past in elke ruimte, en zorgt onmiddellijk voor een kalm en ruimtelijk gevoel. Als hoofdkleur in een ruimte biedt ze een canvas waartegen je favoriete meubels en objecten goed uitkomen. Gecombineerd met een andere kleur, kan wit de kleur afzwakken of versterken. Hoe kies je de juiste tint wit voor je ruimte? In een Levis Atelier ontdek je alle tinten wit en krijg je kleuradvies dat je interieur helemaal àf maakt.

Voor elke ruimte het juiste wit!

Voor een uitnodigende sfeer, kies je voor warm wit met een hint van rood, oranje of geel.

Deze tinten zijn zacht en ontspannend en dus ideaal voor woonkamers en slaapkamers. Ze weerkaatsen mooi het licht, en zijn ook geschikt voor kamers op het noorden, die minder van daglicht genieten. Ook voor een open ruimte is warm wit zeer geschikt.

Populaire Levis Atelier kleuren:

ATL Soleil C4

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

ATL Soleil C5

Levis Atelier

Muur Binnen Satin

ATL Ombre C7

Levis Atelier

Muur Binnen Velours

Een koel wit heeft een hint van blauw, grijs of groen, waardoor het een heldere uitstraling heeft. Voor een hedendaagse stijl kies je voor koel wit om sterke lijnen te creëren. Koele witten kunnen ook gebruikt worden in kleine ruimtes. De kleur laat de muren verder af lijken, zodat de kamer groter lijkt. Koele witten neutraliseren ook fel zonlicht, en daarom is het ook geschikt voor zonovergoten ruimtes.

Je kan ook in één ruimte warme en koele witten mengen. Dit creëert een avontuurlijke look die tegelijk eenvoudig en gesofistikeerd is.

Elke soort wit zijn eigen sfeer!

Grijsachtig, rozig, blauwachtig, met een hint of groen of geel, elke nuance van wit heeft de capaciteit om licht meer of minder te reflecteren en schept daardoor zijn eigen sfeer. Puur wit in contrast met een levendige kleur zoals rood geeft een heel eigentijds karakter aan je ruimte. Gebroken wit in combinatie met aardetinten brengt een warme sfeer in de ruimte. Grijsachtig wit met anthracietkleuren moderniseren een interieur en kunnen voor een industriële look zorgen.

Populaire Levis Atelier kleuren om te combineren:

ATL Soleil C5

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

ATL Ombre A8

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

ATL Ombre D5

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

ATL Ombre E1

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

ATL Ombre E7

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

Welke sfeer en stijl je ook zoekt, het juiste wit in combinatie met de juiste kleur kan je interieur totaal tot zijn recht doen komen.

Elke Levis Atelier winkel heeft kleurexperts die voor je klaarstaan. Elke winkel beschikt ook over grote kleurstalen en meeneemstalen met échte verf, zodat je zonder een zweem van twijfel voor de juiste kleuren kan kiezen.