Of je kamer nu op het noorden, oosten, zuiden of westen uitkijkt, de gepaste kleuren brengen het beste in je ruimte naar boven.

Het natuurlijk licht in een kamer heeft een enorm effect op kleur. Hou dus rekening met de oriëntatie van je kamer ten opzichte van het zonlicht als je kleuren kiest. Bepaal je kleuren in functie van de lichtinval, maar vergeet niet dat je uiteindelijk moet kiezen voor kleuren waar van je houdt! De experts van Levis Atelier houden rekening met al deze invloeden om jou de perfecte kleuren te adviseren.

Kamer op het zuiden

Kijkt je kamer uit op het zuiden? Je kan profiteren van warm natuurlijk licht, zodat alle kleuren hier goed werken. Koelere tinten zoals blauw en groen kunnen echter de intensiteit van het zonlicht compenseren. Koele tinten in combinatie met een lichte, bleke kleur geven de kamer een rustige en luchtige sfeer en zorgen ervoor dat de kamer niet te ‘warm’ aanvoelt.

Koele Levis Atelier kleuren:

ATL Matin B5

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

ATL Matin C6

Levis Atelier

Muur Binnen Satin

ATL Matin E8

Levis Atelier

Muur Binnen Velours

Kamer op het noorden

Kamers op het noorden hebben een koeler natuurlijk licht (en over het algemeen ook minder licht), zodat het donker en koud kan aanvoelen. Geen zorgen echter! Er zijn veel manieren om het beste van je ruimte te maken. Deze kamers kunnen voordeel hebben bij warmere tinten zoals roze, goud/koper en geel. Hiermee kan je een gezellige sfeer creëren in kamers die de warme gloed van zonlicht moeten missen. Ook een witte kleur die een beetje neigt naar roze, goud en geel kan een subtiele warmte aan je ruimte geven.

Warme Levis Atelier kleuren:

ATL Ombre D2

Levis Atelier

Muur Binnen Satin

ATL Ombre A5

Levis Atelier

Muur Binnen Velours

ATL Ombre B3

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

Kamers op het oosten of westen

In kamers op het oosten of westen, heb je te maken met veranderlijk licht. Bijvoorbeeld een kamer op het westen heeft koeler licht in de ochtend en zal warmer worden naargelang de dag vordert. Naast de lichtinval, kan je ook rekening houden met het gebruik van de kamer.

Als een kamer uitkijkt op het oosten en vooral in de morgen gebruikt wordt of als de kamer uitkijkt op het westen en vooral in de avond gebruikt wordt, dan kunnen koelere kleuren met hints van blauw, groen en grijs helpen om de intensiteit van het zonlicht in evenwicht te brengen.

Als de kamer echter vooral gebruikt wordt op momenten dat het zonlicht beperkt is, hou dan rekening met het kunstlicht dat aanwezig is. Koel licht kan subtiele en neutrale tinten nog afzwakken. Warm LED en Halogeen licht zijn goed voor alle kleuren. Ontdek het effect van kunstlicht op kleuren in de technische hoek van een Levis Atelier.

Interessante Levis Atelier kleuren:

ATL Ombre B7

Levis Atelier

Muur Binnen Velours

ATL Soleil C8

Levis Atelier

Muur Binnen Mat Superior

ATL Matin E1

Levis Atelier

Muur Binnen Satin

Meer kleurtips nodig? Maak online een afspraak in een Levis Atelier en de kleurexperts staan voor je klaar om exclusief en persoonlijk kleuradvies te geven.